Cheile Minișului cu bicicleta

Munții Aninei sunt extrem de spectaculoși deși nu trec de 1160 de metri. Asta îi transformă într-un loc propice pentru plimbările cu bicicleta. În acest fel poți acoperi distanțe mult mai mari decât cele pe care le-ai acoperi fără bicicletă. Spre deosebire de alți munți mai înalți aici poți sta în șa fără să fie nevoie să împingi bicicleta.
 
După plimbarea din ziua anterioară la măsuratul oilor şi pentru că oricum eram în zonă mi-am zis că ar fi mare păcat să ratez o tură cu bicicleta. Nu mă puteam întinde prea mult pentru că nu aveam la dispoziţie mai mult de 3-4 ore aşa că planul meu de a ajunge pe Leordiş(cel mai înalt punct din munţii Aninei) nu prea era fezabil. Dar o iau totuşi prin Cheile Minişului cu gândul de a ajunge la Crivinia iar de aici să încerc să urc cât pot spre acest vârf.Încep urcarea dinspre Bozovici cu spor. Ajung destul de repede la unul din drumurile forestiere ce păreau abordabile cu bicicleta și care se află după barajul de la Gura Golumbului. Nu aveam nici cea mai mică idee unde duce așa că stau un pic și socotesc. Șansele să ajung pe Leordiș erau totuși mici așa că pentru a da un pic de culoare turei o iau pe acest drum. După vreo 2-3 kilometri ajung la o bifurcație cu un indicator: Coliba Arsă – Crivina. Verific track-ul salvat și îmi dau seama că daca voi continua voi intra în drumul ce coboară dinspre Leordiș către Crivina. Nu avea sens să fac cale întoarsă așa că merg mai departe. La un moment dat ajung la acel drum și încep coborârea. Mă opresc să povestesc cu 2 muncitori de la un canton silvic care se mirau cum de umblu de unul singur pe acolo.
 
Într-un final ajung la drumul județean 57B unde recunosc și intrarea în acest traseu. De aici urmează coborârea extrem de plăcută în sens invers spre Bozovici. Dacă la urcare era încă prea de dimineață pentru mașini acestea au început să apară. Cum vremea a început sa se încălzească s-a aglomerat și la cascada Bigăr care din păcate e chiar la marginea drumului. Mă opresc și aici scurt și după încă câțiva kilometri ajung înapoi la punctul de start de unde ne urnim înapoi spre Domașnea/Timișoara.
 
N-am stat să fac fotografii așa că am montat două filme. Unul e în zona Cheilor Minișului în partea cu șosea a traseului iar celălat conține bucăți din traversarea prin pădure dinspre Cheile Minșului spre Crivina. La final fac și o poză cu coronița de flori a Patriciei.Cu siguranță voi reveni foarte curând pentru că aici sunt extrem de multe trasee de bicicletă.

 

 
Download file: Cheile Minişului - Coliba Arsă - Crivina şi retur.gpx