Din când în când aruncăm câte o privire înapoi spre piramida din spatele nostru. De acolo de sus nu pare impresionant. Măreţia lui se vede privindu-l de departe. L-am văzut de pe Ţarcu, de pe Godeanu, din Retezat. Din toate pârţile arată ca o piramidă. I se mai spune şi Muntele Ascus pentru e nevoie să urci pe alţi munţi ca să il poţi vedea.
Adună câte puţin din felul în care arată ceilalţi munţi din jurul lui. E blând şi domol înspre Godeanu şi Ţarcu, e stâncos şi abrupt înspre Retezat. Are un lac destul de mâricel semănând cu şiragul de lacuri glaciare din Retezat. Există chiar şi jnepeni în partea dinspre Retezat.
A treia noapte vom dormi exact în furca Râului Şes, râu ce izvorăşte de la poatele Vârfului Godeanu(şi se varsă şi el la rândul lui în lacul de la Gura Apelor). Înca se mai vad şi aici pete de zăpadă destul de consistente din iarna trecută. În urma cu vreo 7 ani, prin 2000 când am fost aici, am văzut un tunel făcut de râu pe sub zăpada lung de 20-30 de metri. Pe atunci nu aveam aparat foto asa ca am ratat imortalizarea lui.
Într-una din curburile râului ne-am montat cortul. A fost cea mai odihnitoare noapte care am petrecut-o pe munte vreodată. Am dormit lemn până dimineaţa. Foarte interesant e câ in acelasi fel a simtit şi tatăl meu. A fost una din acele experienţe Feng Shui pe care sunt convins că fiecare dintre noi a avut-o la un moment dat. De acolo coborâm înapoi spre Cerna Sat pe Oslea Românească de unde urma sa luam o maşină înapoi spre Herculane.
În total am avut nevoie de 4 zile şi deci 3 zile dormite pe munte. Am mers în medie cam 7-8 ore pe zi. Traseul nu este dificil tehnic dar implică o oarecare doză de rezistenţă fizică pe care orice iubitor de munte sunt convins că o are.