Dobraia din nou

Am tot vrut să ajung cu fetele la Dobraia dar de fiecare dată ne tot învârteam prin alte locuri(ba pe la Foișoare, ba prin Crovuri, ba pe la Crucea Albă) amânând astfel momentul. Au trecut și pentru mine peste 4 ani de când n-am mai trecut pe acolo într-o primăvară frumoasă. Așa că după tura din ziua anterioară de pe Semenic nu prea puteam sta potolit.

Valea Cernei chiar are o multitudine de trasee iar partea interesantă e că există o multitudine de variante de la cele ușoare, de inițiere care se pot face cu copiii până la cele mai dificile și mai lungi. Traseul pe care am pornit se putea prelungi spre Prisăcina sau chiar până sus pe Arjana. În urmă cu câțiva ani am parcurs acel traseu extrem de spectaculos ce e destul de expus la un moment dat în partea superioară.

Toamna a fost lungă și secetoasă așa că mă așteptam la un traseu uscat. Am pornit de la motel Dumbravă. Locul e de obicei foarte animat ceea ce e îmbucurător. E bine că lumea vine pe valea Cernei la munte. Pănă la urmă indiferent ce se întâmplă în stațiune jos locurile de pe Valea Cernei sunt frumoase. Cu siguranță că atunci când orele de lumină sunt puține în lunile de toamnă/iarnă variantele de pe Valea Cernei sunt opțiuni cât se poate de clare. Am făcut un obicei ca în apropierea Crăciunui să urc rapid pe Domogled.

Primul lucru remarcat pe traseu e numărul uriaș de frunze căzute pe jos. Aproape că nu-mi venea să cred că văd o asemenea potecă presărată pe aproape toată lungimea ei cu frunze căzute. Ne-am simțit foarte bine jucându-ne cu acele frunze. Prima parte e mai dificilă așa că a tot urcat întrebând de bucata frumoasă care va urma în partea de sus. A venit și bucata frumoasă și a venit și vârful Arjana.

La izvor ne-am oprit să alimentăm cu apă iar apoi, după un mic hop, am ajuns la bisericuță. Acolo am făcut un mic picnic iar apoi eu m-am pus la soare și am adormit uitându-mă spre Munții Mehedinți. Nu-mi venea să mai plec de acolo. Cu greu ne-am urnit în sens invers după ce am avut ocazia să vedem interioriul bisericii pentru că o femeie a venit să facă curățenie. Sper să reușim încă un traseu pănă spre sfîrșitul anului pe Valea Cernei și mai sper ca numărul turelor să crească în anii următori.